Korištenjem ove stranice prihvaćate Pravila o privatnosti i Uvjete korištenja.
Accept
hrvatski.ba

hrvatski.ba

Notifikacija
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
Čitanje: Proljeće na tanjuru: Fritaja sa šparogama
Dijeli
hrvatski.bahrvatski.ba
Font ResizerAa
Traži
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
hrvatski.ba > Magazin > Gastro > Proljeće na tanjuru: Fritaja sa šparogama
GastroMagazin

Proljeće na tanjuru: Fritaja sa šparogama

Last updated: 21. ožujka 2025. 10:03
Published: 21. ožujka 2025.
Dijeli
2 Min Čitanja
Dijeli

Vrijeme pripreme: 15 minuta
Količina: za 2 osobe
Težina pripreme: 3 (srednje teško)

Contents
SastojciPriprema1. korak2. korak3. korak4. korak5. korak

Sastojci

vezica šparoga (divljih ili uzgojenih)
6 jaja
3 šnite slanine
mala vezica mladog luka
dvije žlice maslinova ulja
sol, papar

Priprema

1. korak

Ako imate uzgojene šparoge, koje su deblje i mesnatije, očistite ih tako da ih prelomite rukom i odvojite drvenasti dio stapke od sočnijeg dijela s vrhom. Vrhove kratko blanširajte u slanoj vodi, samo minutu, dvije (stapke sačuvajte za temeljac).

2. korak

Sitno nasjeckajte luk. U širokoj tavi zagrijte ulje, pa na njega bacite luk. Kad omekša i pusti aromu, dodajte mu i slaninu izrezanu na rezance. Dok ona porumeni, istucite jaja, posolite ih i poparite. Izlijte jaja na tavu pa promiješajte.

3. korak

Tada dodajte i vrhove šparoga. Pecite tek toliko da se smjesa poveže, a jaja ostanu kremasta. Ako koristite vrlo mlade divlje šparoge, u fritaju ih možete ubaciti i sirove.

4. korak

Savjet: S jajima i šparogama ne možete puno pogriješiti – sve je u kvaliteti namirnica. Odlična domaća jaja i divlje šparoge (ili mješavina šparoga i bljušta) garancija su sjajnog obroka.

5. korak

Važno je samo da jaja ne budu previše suha. Slaninu možete zamijeniti i šnitama domaće šunke ili pršuta, zapečenim u komadu, tako da se njihova slatkoća i hrskavost suprotstavi gorčini šparoga.

Prethodna vijesti IDDEEA predstavila mobilnu aplikaciju koja olakšava pregled podataka
Sljedeća vijest Deschamps pohvalio Hrvatsku, evo što je posebno izdvojio

Najčitanije

Ustavni sud BiH: Demokratsko načelo da jedan narod ne bira drugom predstavnike potvrđeno kao temelj Ustava BiH i Daytonskog sporazuma
BiH Izdvojeno
22. svibnja 2025.
Štajerska: Jedanaestogodišnjeg biciklistu udario vlak, teško je ozlijeđen
Crna kronika Izdvojeno
4. svibnja 2022.
Iz prodaje povučena zimska linija između Zadra i Beča
Izdvojeno Zanimljivosti
4. svibnja 2022.
Klagenfurt: Pijani muškarac skakao na ulicu pa napao policajce
Crna kronika Izdvojeno
5. svibnja 2022.
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana.
Username or Email Address
Password

Lost your password?