Korištenjem ove stranice prihvaćate Pravila o privatnosti i Uvjete korištenja.
Accept
hrvatski.ba

hrvatski.ba

Notifikacija
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
Čitanje: Ovog Uskrsa pripremamo osvježavajućufrancusku salatu bez majoneze
Dijeli
hrvatski.bahrvatski.ba
Font ResizerAa
Traži
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
hrvatski.ba > Magazin > Gastro > Ovog Uskrsa pripremamo osvježavajućufrancusku salatu bez majoneze
GastroMagazin

Ovog Uskrsa pripremamo osvježavajućufrancusku salatu bez majoneze

Last updated: 29. ožujka 2025. 15:35
Published: 29. ožujka 2025.
Dijeli
2 Min Čitanja
Dijeli

Ako ovog Uskrsa tražite nešto drugačiji i laganiji recept za francusku salatu, svidjet će vam se onaj koji je za nas pripremila nutricionistica, profesionalna kuharica i food blogerica Stela Kordić.

Zahvaljujući kombinaciji slanutka i jogurta, ova salata ima više proteina i vlakana te manje masti u usporedbi s klasičnom verzijom. Također sadrži više hranjivih tvari i manje kalorija, što ju čini “zdravijom” opcijom.

Jeste li znali da je preteča ove salate zapravo nastala u Rusiji? Lucien Olivier, ruski chef, belgijsko-francuskog podrijetla ju je kreirao i servirao u svom restoran Hermitage u Moskvi. Iako ju mi zovemo francuskom, salata je u ostatku svijeta poznatija pod nazivom Olivier. No, kako god ju zvali, sigurni smo da će vam se ova laganija verzija ove mega popularne salate svidjeti i da će se naći i na vašem uskrsnom stolu.

Recept za 4 osobe:

  • 100 g smrznutog graška
  • 100 g sirove mrkve, narezane na kockice
  • 100 g sirovog krumpira, narezanog na kockice
  • 100 g kiselih krastavaca, narezanih na kockice
  • 50 g jabuke, narezane na kockice
  • 3 jaja

Za umak:

  • 200 g kuhanog slanutka
  • 100 g čvrstog, punomasnog jogurta
  • 75 g vode od kuhanja slanutka (aqua faba)
  • 15 ml limunovog soka
  • 5 g Dijon senfa
  • 1/2 žličice soli
Prethodna vijesti Dopredsjedatelj ZD PSBiH Marinko Čavara čestitao svim vjernicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini Ramazanski bajram
Sljedeća vijest VIDEO Širi se zastrašujuća snimka rascjepa u Mjanmaru: “Snaga ovog potresa je poput 334 atomske bombe!”

Najčitanije

Ministrica Katić i načelnik Grizelj o ključnim prometnim projektima u Grudama
BiH Vijesti
20. svibnja 2025.
Štajerska: Jedanaestogodišnjeg biciklistu udario vlak, teško je ozlijeđen
Crna kronika Izdvojeno
4. svibnja 2022.
Iz prodaje povučena zimska linija između Zadra i Beča
Izdvojeno Zanimljivosti
4. svibnja 2022.
Klagenfurt: Pijani muškarac skakao na ulicu pa napao policajce
Crna kronika Izdvojeno
5. svibnja 2022.
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana.
Username or Email Address
Password

Lost your password?