hrvatski.ba

Notifikacija
Zadnje vijesti
Predsjedništvo BiH usvojilo prijedlog proračuna, Komšić glasao protiv
20. ožujka 2023.
Kineski predsjednik stiže u Moskvu; Putin poručio: Zahvalni smo vam
20. ožujka 2023.
Vraća se dio duga HVO-u, unuci će moći vidjeti djedove koji brane BiH
20. ožujka 2023.
Bugojno: 29. obljetnica razmjene 294 hrvatska logoraša iz logora “Stadion”
19. ožujka 2023.
Pogledajte koja je vrsta piva najzdravija
17. ožujka 2023.
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
hrvatski.bahrvatski.ba
Aa
  • Vijesti
  • Crna kronika
  • Sport
  • Kolumne
  • Magazin
Traži
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin
    • Moda
    • Zdravlje
    • Gastro
    • Celebrity
  • Zanimljivosti
  • Biznis
  • Kolumne
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
hrvatski.ba > Magazin > Gastro > Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta
GastroIzdvojeno

Cheesecake u čaši spreman za samo 10 minuta

Redakcija 11. srpnja 2022.
Ažurirano 2022/07/11 at 1:18 PM
Dijeli
2 Min Čitanja
Dijeli

Skala na termometru pokazuje 35° C i budimo iskreni, dok god je tako, ne pada nam napamet paliti pećnicu. Hvaljeni bili sladoledi i raznorazni napici koji nam zaslađuju ove vruće dane i utažuju želju za nekim slatkim klasicima koji su neizvedivi bez pećnice. Upravo ovaj cheesecake je idealan u ovim vrućim ljetnim danima, kako zbog brze pripreme, tako i zbog osvježavajućeg i laganog voćnog okusa.

Sastojci:

 Keksi

Med

Vrhnje za Šlag

Kremasti sir

Šećer u prahu

Vanilija

Svježe voće (borovnice, maline, kupine jagode)

Podloga za 6 čaša:

200 gr integralnih keksi

2 velike žlice meda

Postupak: Kekse usitnite u blenderu te dodajte med kako bi ih malo povezali te smjesom punite čaše. (Savjet: ako nemate blender, kekse možete staviti i u plastičnu vrećicu za zamrzavanje između dvije krpe te ih s valjkom zdrobiti)

Krema:

2,5 dcl vrhnja za šlag

2 žlice šećera u prahu

1 žličica arome vanilije

200 grama krem sira( Philadelphia)

Postupak: Razmutite vrhnje za šlag i u njega ručno dodajte također razmućeni sir u koji ste dodali šećer i vaniliju te po želi par kapi limuna. Kremu dodajte u čašu.

Preljev od voća:

125 grama svježeg bobičastog voća

Postupak: Voće viljuškom ili štapnim mikserom usitnite, ako je kiselo dodajte malo šećera po želji (kako je sezona svježeg voća preljev ne morate kuhati, no ako se radi o zamrznutom kupovnom preporučujemo da ga zasladite, prokuhate te istim postupkom dovršite) Kroz sito procijedite kako bi uklonili koštice i prelijte po kremi.

Dobar tek!

Redakcija 11. srpnja 2022.
Prethodna vijesti Odgođena utakmica Hajduka i Rijeke koja se trebala odigrati 24. srpnja na Poljudu
Sljedeća vijest Izazivaju dehidraciju: Ove namirnice izbjegavajte kao užinu na plaži

Najčitanije

Čović: Kandidaturom Borjane Krišto poboljšat ćemo odnose u BiH, a s HNS-om čvrsto štitimo hrvatske interese
BiH Izdvojeno 4. srpnja 2022.
U Busovači održana redovita izvještajno-izborna skupština Udruge veterana 4. bojne vojne policije Domovinskog rata HVO HB
Busovača Izdvojeno Vijesti 1. veljače 2023.
Nikica i Milka Livaja iz Busovače proslavili 50. godišnjicu braka
Busovača Izdvojeno 2. srpnja 2022.
Bračni par iz Fojnice popeo se na Triglav, najviši planinski vrh Julijskih Alpa
Izdvojeno Vijesti ŽSB 29. kolovoza 2022.
Ad imageAd image

Možda će vam se također svidjeti

BiHIzdvojenoVijesti

Predsjedništvo BiH usvojilo prijedlog proračuna, Komšić glasao protiv

20. ožujka 2023.
IzdvojenoSvijetVijesti

Kineski predsjednik stiže u Moskvu; Putin poručio: Zahvalni smo vam

20. ožujka 2023.
BiHIzdvojenoVijesti

Vraća se dio duga HVO-u, unuci će moći vidjeti djedove koji brane BiH

20. ožujka 2023.
  • Impressum / Kontakt
  • Zaštita privatnosti
  • Marketing
  • Dojavi vijest
Prati nas

© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana.

Removed from reading list

Undo

Lost your password?