Skala na termometru pokazuje 35° C i budimo iskreni, dok god je tako, ne pada nam napamet paliti pećnicu. Hvaljeni bili sladoledi i raznorazni napici koji nam zaslađuju ove vruće dane i utažuju želju za nekim slatkim klasicima koji su neizvedivi bez pećnice. Upravo ovaj cheesecake je idealan u ovim vrućim ljetnim danima, kako zbog brze pripreme, tako i zbog osvježavajućeg i laganog voćnog okusa.
Sastojci:
Keksi
Med
Vrhnje za Šlag
Kremasti sir
Šećer u prahu
Vanilija
Svježe voće (borovnice, maline, kupine jagode)
Podloga za 6 čaša:
200 gr integralnih keksi
2 velike žlice meda
Postupak: Kekse usitnite u blenderu te dodajte med kako bi ih malo povezali te smjesom punite čaše. (Savjet: ako nemate blender, kekse možete staviti i u plastičnu vrećicu za zamrzavanje između dvije krpe te ih s valjkom zdrobiti)
Krema:
2,5 dcl vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
1 žličica arome vanilije
200 grama krem sira( Philadelphia)
Postupak: Razmutite vrhnje za šlag i u njega ručno dodajte također razmućeni sir u koji ste dodali šećer i vaniliju te po želi par kapi limuna. Kremu dodajte u čašu.
Preljev od voća:
125 grama svježeg bobičastog voća
Postupak: Voće viljuškom ili štapnim mikserom usitnite, ako je kiselo dodajte malo šećera po želji (kako je sezona svježeg voća preljev ne morate kuhati, no ako se radi o zamrznutom kupovnom preporučujemo da ga zasladite, prokuhate te istim postupkom dovršite) Kroz sito procijedite kako bi uklonili koštice i prelijte po kremi.
Dobar tek!