Korištenjem ove stranice prihvaćate Pravila o privatnosti i Uvjete korištenja.
Accept
hrvatski.ba

hrvatski.ba

Notifikacija
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin / Zanimljivosti
  • Kolumne / Komentari
Čitanje: Brzi i lagani biskvit od pirovog brašna, bez šećera: Trebaju vam samo tri jabuke i 5 minuta
Dijeli
hrvatski.bahrvatski.ba
Font ResizerAa
Traži
  • Naslovna
  • Vijesti
    • Busovača
    • ŽSB
    • BiH
    • Hrvatska
    • Svijet
  • Crna kronika
  • Sport
  • Magazin / Zanimljivosti
  • Kolumne / Komentari
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.
hrvatski.ba > Magazin / Zanimljivosti > Brzi i lagani biskvit od pirovog brašna, bez šećera: Trebaju vam samo tri jabuke i 5 minuta
Magazin / Zanimljivosti

Brzi i lagani biskvit od pirovog brašna, bez šećera: Trebaju vam samo tri jabuke i 5 minuta

Last updated: 11. listopada 2025. 21:32
Published: 11. listopada 2025.
Dijeli
2 Min Čitanja
Dijeli
Za ovaj lagani i brzi biskvit dovoljno je samo pet minuta da ga umiješate, a sve namirnice su vam lako dostupne.

Pred nama je ljeto i visoke temperature pa kada razmišljate o hrani koju pripremate, ona mora zadovoljavati i neke uvjete. Osim što bi to trebali biti lagani obroci, koji ne opterećuju dodatno probavu, njihova priprema treba biti brza i jednostavna. Još ako k tomu namirnice koje su vam potrebne nisu skupe, osjećate se kao da ste dobili pravi zgoditak.

Contents
  • Za ovaj lagani i brzi biskvit dovoljno je samo pet minuta da ga umiješate, a sve namirnice su vam lako dostupne.
  • Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)
  • Priprema

Odabrali smo jedan jednostavan recept za biskvit od jabuka, koji ćete umiješati u samo pet minuta, a ispeći za manje od 30 minuta.

biskvit od jabuka

Recept, prema kojem su ovaj kolač pripremale mame i bake, odlučili smo doraditi i malo izmijeniti pa smo izbacili šećer, umjesto bijeloga brašna, koristili smo pirovo i malo kokosovog brašna i, kada smo sve to umutili i ispekli, naš je biskvit s jabukama postao još ukusniji od onoga tradicionalnog.

Sastojci (mjera šalica od 2 dcl)

2 jaja

1 šalica kokosovog ili brezinog šećera

1 šalica zobenog mlijeka

1/2 šalice ulja – mi smo otopili i stavili maslac, a možete i kokosovo ulje

1, 5 šalica bijeloga pirovog brašna

1/2 šalice kokosovog brašna

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećer

3 jabuke

cimet

Priprema

Jabuke ogulite i izrežite na ploške. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje i na njega poslažite jabuke te ih pospite cimetom.

U posudi pjenašto umiješajte jaja, brezin ili kokosov šećer i vanilin šećer. Dodajte postupno, miješajući mikserom, kokosovo ulje (ili rastopljeni maslac). Potom dodajte zobeno mlijeko pa postupno, miješajući i smjesu pirova i kokosova brašna (koje ste prethodno pomiješali s praškom za pecivo).

Biskvit prelijte preko jabuka. Stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva 30 minuta.

Kada se biskvit ohladi, možete ga poslužiti sa šlagom.

Prethodna vijesti Čović s Radončićem: Dijalog za stabilnu i europsku Bosnu i Hercegovinu
Sljedeća vijest Kreševski sajam kristala

Najčitanije

Trump i države posrednice potpisali dokument o Gazi
Svijet Vijesti
13. listopada 2025.
Štajerska: Jedanaestogodišnjeg biciklistu udario vlak, teško je ozlijeđen
Crna kronika Izdvojeno
4. svibnja 2022.
Iz prodaje povučena zimska linija između Zadra i Beča
Izdvojeno Magazin / Zanimljivosti
4. svibnja 2022.
Klagenfurt: Pijani muškarac skakao na ulicu pa napao policajce
Crna kronika Izdvojeno
5. svibnja 2022.
Prati nas
© 2022 Hrvatski.ba Sva prava zadržana.
Username or Email Address
Password

Lost your password?